Сучасна молодь мріє у житті

Професію, знання і вчителів знайти –

Таких, щоб научили: як у світі

Щасливо, із запасом знань прожити!

Про творчість мріють, про життя натхненне,

Про хвилювання перед виходом на сцену!

Усі сучасні юнаки й дівчата

У радісне майбутнє вірять свято.

Тепер ви розумієте: чому

Вони до нас приходять в ПТУ?..

Тому, що тут цікаво жити і творити,

І є можливість всі таланти проявити.

У нас і конкурси проходять, і змагання, -

Усе для кращого юнацтва виховання!

В рамках проведення щорічного обласного фестивалю художньої самодіяльності серед професійно-технічних навчальних закладів «Фестивальний дивограй профтехосвіти» в нашому училищі 16 квітня відбувся ІІ-й тур регіонального огляду.

Вже два роки поспіль наше училище гостинно приймає конкурсантів і гостей фестивалю, щиро вітає тих, хто завітав до нас, щоб підтримати талановиту творчу молодь профтехосвіти Дніпродзержинського регіону. Приємно відзначити, що цьогорічний фестиваль проходить у знаменний рік – рік 75-ї річниці створення Державної системи ПТО.

Захід проводився у формі публічного конкурсного прослуховування серед колективів художньої самодіяльності й окремих виконавців, молодіжних студій та об’єднань учнів як нашого училища, так і інших навчальних закладів ПТО регіону. Оцінювало виступи аматорів творчих колективів журі у складі представників департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, навчально-методичного центру ПТО у Дніпропетровській області, департаменту молоді та спорту Дніпродзержинської міської ради.
ДВПУ представило конкурсантів у кількох номінаціях:
- фольклорно-етнографічне мистецтво;
- вокальне мистецтво;
- інструментальне мистецтво;
- хореографічне мистецтво;
- літературна творчість;
- образотворче та декоративно-прикладне мистецтво.

Наше училище славиться тим, що, як під дією сонячних променів розкриваються пелюстки квітів, тут під вмілим керівництвом талановитих педагогів розкриваються різнобічні таланти учнів.

Дівчата та хлопці танцювального колективу училища, виконуючи танок «Ніжність» (номінація «хореографічне мистецтво»), кружляли на святково прикрашеній сцені, даруючи всім весінній настрій, пробуджуючи голос радості і щастя, надії, краси й поезії танцю. Кожен присутній у актовій залі під дією енергії молодих, відчув, як бринить у його серці маленький дзвіночок надії, яка повертається до нас з весною.

Як завжди, порадував усіх присутніх своїм співом лауреат фестивалю 2014 року Євич Назар, який змагався у номінації «вокальне мистецтво» і представив на конкурс декілька пісень. Номінацію «інструментальне мистецтво» представив дует «РА» (брати Мамєдов Руслан і Мамєдов Антон), який розкрив характер і виразність виконання українського музичного твору й показав володіння комплексом навичок гри на акордеоні. В номінації «літературна творчість» свої таланти показали дівчата Фурлет Анастасія і Соловйова Вікторія (гурток «Театральна студія «Стоп-кадр»).

Із захватом в очах та стримуючи власний подих, всі присутні в залі розглядали національний український оберіг (номінація «образотворче та декоративно-прикладне мистецтво»: художня вишивка) – символ зміцнення традицій українського народу, його духовного зростання та єдності. Творчу роботу зроблено учнями нашого училища (гурток «Юні музеєзнавці», керівник: Стороженко Н.В.) у відповідності до народних традицій з відображенням місцевого колориту.

Особливий інтерес викликали в журі та глядачів конкурсні номери, присвячені ювілейній даті ПТО – це танцювальна композиція «Мелодія металу» з її оригінальною постановкою та виготовленими власноруч костюмами й пісня «Заводская проходная» у виконанні вихованців вокально-хореографічної студії училища «Сяйво» (керівники: Плоха Т.В., Соколюк А.А.).

Представлені на Фестивалі номери розкрили основну сутність конкурсної програми – значення професійно-технічної освіти у розвитку й вихованні сучасної творчо обдарованої робітничої молоді.
«Фестивальний дивограй профтехосвіти – 2015»

«Фестивальний дивограй профтехосвіти – 2015»

«Фестивальний дивограй профтехосвіти – 2015»

«Фестивальний дивограй профтехосвіти – 2015»

«Фестивальний дивограй профтехосвіти – 2015»