ЗВІТ
про діяльність навчального закладу 2016-2017 н.р.


У своїй діяльності навчальний заклад у 2016 – 2017 н.р. спрямував свою роботу відповідно до вимог Законів України “Про освіту”, “Про професійно-технічну освіту”, “Про загальну середню освіту”, вимог Національної доктрини розвитку освіти України у ХХІ столітті, інших нормативних та законодавчих документів Верховної Ради України, Указів Президента України, постанов кабінету міністрів України, наказів міністерства освіти і науки, департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та рекомендацій НМЦ ПТО у Дніпропетровської області.

Контингент учнів училища на перехідний період залишився у кількості 266 учнів, за 2016-2017 н.р. відраховано 7 учнів. У 2017 році випущено 182 учня, 19 учнів отримали диплом з відзнакою.

Власні надходження коштів у січні - червні 2017 року складає 173060,70 грн., в т.ч. від платного навчання за рахунок фізичних осіб складає 37278,72 грн., за рахунок юридичних осіб –216887,00 грн. Доход від господарської діяльності складає 146,50 грн., від виробничої діяльності - 3278,82 грн., буфетної діяльності – 24275,15 грн., доход від зарплати учнів – 86824,25 грн., від реалізації в установленому порядку майна 2505,15 грн. У 2016-2017 н.р. в училищі виконано великій обсяг робіт по зміцненню навчально - матеріальної бази, а саме: заміна вікон на металопластикові площею 80,64 м2, часткова заміна покрівлі на спортзалі, виконано поточних ремонтів кабінетів №№ 210, 308, 103, 312, 201 та ремонт майстерні електромонтерів. У поточному році виконано великий обсяг робіт по косметичному ремонту кабінетів та приміщень.

Педагогічний колектив училища у 2016-2017 навчальному році почав працювати над науково – методичною проблемою: «Традиційні та інноваційні підходи до формування професійної компетенції учнів». Виходячи з цього діяльність методичних комісій була зосереджена на розробці і схваленні робочої навчально-плануючої документації, внесенні коректив в робочі навчальні програми, виявленні прогалин знань, внесенні коректив і відомостей про нові досягнення техніки, технології, забезпеченні взаємозв’язку загальноосвітньої, загально професійної та професійної підготовки учнів, оновленні та поповненні комплексно-методичного забезпечення предметів і професій, використанні інноваційних педагогічних та виробничих технологій. У 2016-2017 н.р. вивчався досвід викладача спецтехнології Мартинової І.А. по створенню електронних плакатів, звіт про використання електронних плакатів на уроках був заслухано на інструктивно-методичної наради педпрацівників.

У 2016-2017 н.р. були проведені:

декади професій :

- металообробки;

- залізничного транспорту;

- електротехнічних дисциплін;

- вантажопідіймальних машин;

- зварювального виробництва

предметні тижні:

- природничо-математичних дисциплін під гаслом «2016-2017 рік – рік природничо-математичних дисціплин»;

- тиждень права – «Я громадянин своєї країни»

- тиждень історії – «Пишаємось Вітчизною своєю»

- тиждень української мови та літератури до Дня народження Т.Шевченко «І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик» ;

- День української писемності та мови;

- тиждень економічних дисциплін;

- тиждень Європи

Реалізуючи нову методичну проблему училища, творчо працюючий колектив учнів і педагогічних працівників, має результати участі у обласних і міських конкурсах, олімпіадах, конкурсах, інших заходах:

- ІІ етап Всеукраїнських олімпіадах загальноосвітніх дисциплін серед учнів ПТНЗ – 1місце фізика; 5 місце – математика; 9 місце українська мова; 2 місце – екологія.

- ІІ місце у міжнародному етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Електрогазозварник» м.Київ;

- VІ місце у Міжнародному конкурсі молодих (до 20 років) зварників «Золотий кубок Лінде» м. Фрідек-Містек (Чехія);

- ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговуванню електроустаткування»

Участь у науково-практичних конференціях, конкурсах :

- участь у ІV Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів, аспірантів і молодих учених (Дніпро, 6-7 грудня 2016 рік Державний ВНЗ «НГУ»), учениця групи Е 11/16 Змієвська В.О., учень групи ЕП-15 Руденко А.С. (керівник канд.техн наук Ляховко О.Д. , викладач екології);

- участь у МАН України, конкурс-захист науково-дослідницьких робіт, гр.Т11/16 Артеменко Іван, тема роботи: «Забезпечення точності лезової обробки циліндричних поверхонь в результаті програмної корекції температурних похібок» (керівник Черевко Н.В.):

- участь у науково-практичної конференції з проблеми «Теоретико-методичні основи підготовки конкурентоздатних фахівців у контексті сучасного ринку праці», канд..техн.н. Ляховко О.Д., викладач екології:

- участь у екологічному конкурсі наукових доробків молоді еколого-натуралістичного спрямування «Life Hack», номінація «Промислова екологія» Дріпко Анастасія, гр.МКМ 9/15, І місце » (керівник канд.техн.н. Ляховко О.Д.);

- науково-практична конференція «Теоретико - методичні основи підготовки конкурентоздатних фахівців у контексі сучасного ринку праці» (Хоменко Л.І., Гінтер М.В., Ляховко О.Д.)

Діяльність методичних комісій зосереджена на розробці і схваленні робочої навчально-плануючої документації, внесенні коректив в робочі навчальні програми, виявленні прогалин знань, внесенні коректив і відомостей про нові досягнення техніки, технології, забезпеченні взаємозв’язку загальноосвітньої, загально професійної та професійної підготовки учнів, оновленні та поповненні комплексно-методичного забезпечення предметів і професій, використанні інноваційних педагогічних та виробничих технологій, розглядаються і схвалюються переліки пробних кваліфікаційних робіт, тематика дипломних (творчих) робіт, детальні програми практики. На засіданнях відбувається знайомство та вивчення законодавчих та нормативних документів, обмін досвідом роботи, аналіз проведення виховних заходів, відкритих уроків, майстер-класів.

Значна увага в училищі приділяється розвитку та удосконаленню педагогічної і професійної майстерності педагогічних працівників.

Педагогічні працівники взяли участь:

Вебінарах ВГ Основа :

- Реалізація компетентнісного підходу у викладанні англійської мови в серії підручників ВГ «Основа»;

- Предметна компетентність на уроках хімії;

- Мотивація навчання через мультимедійні ігрові вправи;

- Використання сервісу Blendspace при підготовці та проведенні уроків;

- Проектна діяльність для розвитку навичок ХХІ століття.

Педагогами створено блоги:

- викладач економіки Хоменко В.О.Блог

- викладач математики Жуйкова Н.М. Блог

- викладач зарубіжної літератури Шулякова Л.Ю.Блог

- викладач спецтехнології Атаманюк Т.Я. Блог

На сайті навчального закладу у розділі «Методична робота» створено сторінку «Педагогічна скринька», де розміщено ППД кращих педагогів училища.

Пройшли стажування на виробництві – 4 чол. , на кафедрах ДДТУ – 7 чол., підвищення кваліфікації у БІНПО - 4 чол.(І етап), у ДОІППО- 6 чол.

У 2016 – 2017 н.р. було проведено атестацію педагогічних працівників.

Наслідки атестації

Всього атестувалось 11 педагогічних працівників:

- майстрів в/н – 10 чол.;

- методист – 1чол.

Рішенням атестаційної:

- встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст»- 1 чол.;

- встановлено тарифні розряди - дванадцятий тарифний розряд – 3 чол.;

- підтверджено тарифні розряди - дванадцятий тарифний розряд – 6чол.;

- одинадцятий тарифний розряд – 1чол.

Направлено клопотання в атестаційну комісію ІІІ - рівня ДОН облдержадміністрації:

на підтвердження педагогічного звання

- «майстер виробничого навчання ІІ категорії» - 1 чол.

Наслідки державної підсумкової атестації учнів випускних груп загальноосвітніх предметів





Протягом навчального року в ІБЦ заплановано і здійснено низку бібліотечно – освітніх та культурологічних заходів, а саме:

1. З метою популяризації книги та презентації бібліотеки у вересні – листопаді проведено бібліотечні уроки у навчальних групах.
2. Здійснено передплату періодичних видань на 2017 рік в кількості 19 найменувань з урахуванням фахових і освітніх потреб навчального закладу.
3. Надана інформаційна допомога викладачам засобами бібліотечної роботи у підготовці різноманітних заходів (тижнів професій, охорони праці, Шевченківських днів ) та їх бібліографічний супровід (облаштовано спеціалізовані виставки, складено методичні рекомендаційні списки фахових видань та публікацій у періодичній пресі, посилання на корисні сайти тощо).
4. Створено інформаційний бюлетень «Бібліоглобус» на допомогу користувачам ІБЦ, що відображає щомісяця діяльність бібліотеки та покажчик культурно – освітніх подій, надає читачам орієнтир у знаменних подіях сучасності.
5. Складено рекомендаційні бібліографічні списки літератури «Радимо прочитати» для різних категорій користувачів: викладачів, майстрів, учнів.
6. Відредаговано електронний систематичний каталог та банк даних «Електронна книга»
7. Оновлено електронну картотеку «Співпраця ІБЦ з кафедрами «, банк даних навчальних відеороликів за кафедрами КВПУ.
8. Складено електронні тематичні картотеки та спеціальні картотеки за професійним спрямуванням.
9. Створено електронний банк даних методичних напрацювань медпрацівників навчального закладу.
10. Облаштовано тематичні полички, літературні виставки на абонементі та у читальній залі до видатних та знаменних подій.
11. Проведено роботу з майстрами та викладачами навчального закладу щодо ліквідації заборгованості книг та збереження книжкового фонду.
12. Здійснено планову інвентаризацію бібліотеки перевірку книжного фонду на предмет виявлення фізично та морально застарілої літератури, виявлені примірники списано.

Головні напрямки роботи педагогічного колективу у 2017 – 2018н.р.

Виходячи із результатів роботи у минулому навчальному році та пріоритетів розвитку ПТО на найближчий час, визначено такі головні напрямки роботи педагогічного колективу на 2017– 2018 н.р.:
1. Забезпечити працевлаштування випуску 2018року
2. Забезпечити комплектування І курсу
3. Здійснення роботи щодо вдосконалення змісту, форм і методів навчання.
4. Здійснення заходів щодо вивчення та впровадження позитивного педагогічного і виробничого досвіду у навчально – виробничий та навчально – виховний процес.
5. Організація і проведення виставок, конкурсів, педагогічних читань, семінарів тощо.
6. Організація проведення підвищення кваліфікації.
7. Участь в організації стажування педагогічних працівників на підприємствах, надання допомоги у розробці індивідуальних планів і програм стажування.