Вишиванко моя, я з тобою повсюди,


У хвилини щасливі і в миті круті…


Під таким гаслом у Кам’янському вищому професійному училищі відбувся відкритий захід, присвячений Дню вишиванки. У святково прикрашеній залі зібралися учні, викладачі, майстри - справжні шанувальники оберегів українського народу.


З далеких 60-х років минулого століття, коли в тодішньому Технічному училищі №8 (нині Кам’янське вище професійне училище) казахстанська молодь, в тому числі і майбутній перший Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв, навчалась металургійним професіям, зав’язались дружні зв’язки нашого міста та нашого училища з Республікою Казахстан.
День Відкритих дверей


У матінки-природи немає вихідних днів. Разом із нею працюємо і ми - vip-casino.org.


14 квітня учні груп ЕГЗ-9/17, 2ЕГЗ-9/18, Т-11/18 та педагоги училища разом із представниками департаменту з гуманітарних питань міської ради, лісгоспу, волонтерами-активістами за ініціативи ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» прийняли участь у акції «ЕКО-патруль. Посади дерево».


В рамках заходу в лівобережній частині міста було висаджено молодесенькі деревця – саджанці сосни. Начальник лісгоспу Яловий І.О. власноруч показав, як треба висаджувати молоді дерева за допомогою спеціального приладдя – меча Колесова. З’ясувалось, що це досить просто!


11 квітня 2019 року на базі Криворізького центру професійної освіти металургії та машинобудування відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед учнів професійно освітніх закладів Дніпропетровщини з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» в якому прийняв участь наш учень Ціватий Роман Романович. Вісім учасників змагались за право представляти Дніпропетровську область на Всеукраїнському конкурсі .


З 2 квітня по 12 квітня 2019 року на базі нашого навчального закладу було організовано проведення курсів підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання за напрямком «зварювання». Традиційно такі курси проводяться щорічно, але в цьому році їх було організовано на базі НПЦ «Зварювання», що був відкритий на базі навчального закладу у грудні 2018 року. Детальніше можна прочитати на сайті https://edusam.info/


18.03.2019 р. на базі Дніпровського технікуму зварювання та електроніки ім. Патона за ініціативи та підтримки компанії «Дніпро М» відбувся І обласний конкурс професійної майстерності з професії «Електрозварник ручного зварювання».


До участі в конкурсі були запрошенні 12 переможців попередньо проведених компанією «Дніпро М» конкурсів в навчальних закладах, що здійснюють підготовку фахівців зварювального виробництва. Кам’янське више професійне училище на конкурсі представляв учень групи ЗВ-18 Матяж Ілля.


Конкурсанти виконували достатньо складне завдання - зварювання труби з пластиною в вертикальному положенні. Матяж Ілля справився з завданням найкраще і став переможцем конкурсу. Тим самим підтвердив високий рівень підготовки зварників в Кам’янському ВПУ .
Від компанії «Дніпро М» Ілля отримав цінний подарунок – зварювальний апарат.


18 березня на базі нашого училища відбувся ІІ тур щорічного обласного фестивалю художньої самодіяльності серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Фестивальний дивограй профтехосвіти». Цьогорічний фестиваль проходить під гаслом «Україна – серце Європи».


Училище радо вітало своїх гостей: представників творчо обдарованої молоді професійно-технічних навчальних закладів міста та регіону. Кожен заклад представив цікаву, насичену несподіванками програму.
Фестиваль проводився у 9 номінаціях.


Під таким гаслом 14 березня у Кам’янському вищому професійному училищі святкували 205-річницю з Дня народження великого пророка, відомого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Учні училища вже вкотре мали можливість ще раз перегорнути Золоту книгу «Кобзар», глибше дізнатись про творчість та життєвий шлях геніального поета, а також послухати пісні, покладені на слова Шевченка.


13 березня 2019р. на базі Кам’янського ВПУ відбувся міський семінар-практикум для вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти м.Кам’янське за темою «Розвиток пізнавальної активності і креативності учнів з метою усвідомлення практичного значення фізики».


В рамках практичного блоку семінару вчителі відвідали Навчально – практичний центр «Зварювання», Центр підготовки електромонтерів та лабораторію електротехніки де прийняли участь в виконанні практичних робіт на сучасному обладнанні.